RKD Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis

Over het RKD

Het RKD is het kennisinstituut op het gebied van beeldende kunsten van de Nederlanden en maakt kennis, onderzoek en informatie wereldwijd toegankelijk voor musea, wetenschap en publiek
 

Pers

Contact

Journalisten die informatie zoeken over het RKD, over projecten van het RKD, in contact willen komen met een medewerker of bijvoorbeeld willen filmen in het RKD, kunnen contact opnemen met Annemiek te Stroete via stroete@rkd.nl of 06 11293501.

Het RKD in het kort

Het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis is 's werelds grootste kenniscentrum op het gebied van de beeldende kunsten van de Nederlanden. Het RKD verwerft, beheert, onderzoekt, verbindt en presenteert kunsthistorische kennis en informatie voor musea, wetenschap en publiek. Bezoek het RKD online op www.rkd.nl

Beeldmateriaal 

Beeldmateriaal uit onze database gebruiken in de media? Je kunt hier beeldmateriaal aanvragen, of contact opnemen met Annemiek te Stroete. Bij actuele berichten is beeldmateriaal beschikbaar. Deze afbeeldingen zijn uitsluitend bedoeld voor publicatie bij berichten over het betreffende nieuws en met de juiste creditline: RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Den Haag.  

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de activiteiten van het RKD? Acht tot tien keer per jaar verstuurt het RKD een digitale nieuwsbrief in zowel Nederlands als Engels. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van het RKD.