Beeldmateriaal ontvangen

Beeldmateriaal aanvragen

Via RKD Research kun je afbeeldingen zonder copyright downloaden in lage resolutie, en met een RKD Research abonnement ook in hoge resolutie. Het gaat dan om afbeeldingen uit RKDimages en RKDimages Lite. 

RKD Research

Afbeeldingen in RKDimages en RKDimages Lite die vrij zijn van copyright kunnen via RKD Research worden gedownload. Met een RKD Research abonnement krijg je de afbeeldingen in de hoogst mogelijke resolutie. Afbeeldingen met copyright kunnen worden aangevraagd via dit formulier.

Wanneer het beeldmateriaal wordt gebruikt voor publicatie graag de volgende bronvermelding bij de afbeelding of in een fotoverantwoording opnemen: RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Den Haag.

Ander beeldmateriaal

Ook kunnen onder bepaalde voorwaarden afbeeldingen worden aangevraagd van materiaal in de archieven en bibliotheek. Scans uit boeken, tijdschriften of van archiefmateriaal kunnen worden aangevraagd via dit formulier. Je ontvangt dan een scan van 300ppi. De kosten zijn € 31,50 per scan. De levertijd is drie tot vier weken na betaling. Bij een spoedbestelling ontvang je de scan binnen drie werkdagen na betaling. Bij een groot formaat wordt de afbeelding geleverd op een formaat groter dan 300ppi A4 formaat, bijvoorbeeld voor een blow-up. Een spoedbestelling en/of groot formaat scan kost € 77,50.

Auteursrecht

Klanten van het RKD zijn zelf verantwoordelijk voor het regelen van rechten bij verspreiding of herpublicatie van de afbeeldingen. Indien er auteursrecht op het werk berust, is voor het gebruik ervan toestemming nodig van de rechthebbende. Voor meer informatie over auteursrecht, zie deze pagina.

Voor vragen kun je contact opnemen met het RKD via het contactformulier.