RKD Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis

Over het RKD

Het RKD is het kennisinstituut op het gebied van beeldende kunsten van de Nederlanden en maakt kennis, onderzoek en informatie wereldwijd toegankelijk voor musea, wetenschap en publiek
 

Informatie

Openingstijden

  • maandag: 10.00 – 17.00 uur
  • dinsdag: 10.00 – 17.00 uur
  • woensdag: 10.00 – 17.00 uur
  • donderdag: 10.00 – 17.00 uur
  • vrijdag: 10.00 – 17.00 uur

Gesloten 

  • Tweede Paasdag: maandag 1 april
  • Hemelvaartsdag: donderdag 9 mei
  • Tweede Pinksterdag: maandag 20 mei
  • Van 25 t/m 31 december

Toegang

Met een RKD Research abonnement heb je toegang tot het RKD. Prijzen zijn inclusief 9 % btw.

Bezoekadres

Prins Willem-Alexanderhof 5 
2595 BE Den Haag 
T: 070 3339777
Contactformulier
Het RKD is toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Postadres

Stichting RKD
Postbus 90418
2509 LK Den Haag

Bereikbaarheid 

Het KB-complex waarin het RKD is gehuisvest, ligt tussen het Centraal Station en de Utrechtsebaan (A12) in Den Haag.  

Openbaar vervoer

Het RKD is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de trein, tram of bus reis je naar Den Haag CS. Daar neem je de uitgang richting het Anna van Buerenplein. Als je daar rechtsaf slaat en doorloopt met het Nationaal Archief aan je rechterhand, kom je bij de ingang van het KB-complex. Op de begane grond vind je links het RKD.  

Fiets 

Als je met de fiets komt, kun je dezelfde route volgen vanaf Den Haag CS. Je kunt gebruikmaken van de (onbewaakte) fietsenstalling rechts van de ingang.  

Auto  

Uit de richting Amsterdam, Utrecht en Rotterdam: route A4, A12 en A13. Volg bij het Prins Clausplein de richting Den Haag Centrum via de Utrechtsebaan (A12). Neem de afslag Den Haag Centrum en volg de Prins Clauslaan (parallel aan de snelweg) tot de Theresiastraat (direct na het tweede bruggebouw). Als je hier linksaf slaat dan ben je bij de ingang van het RKD. Momenteel wordt op het Maria Stuartplein gewerkt aan de bouw van twee woontorens. Gedurende de gehele bouwperiode kan het zijn dat het RKD minder goed bereikbaar is met de auto. Heb je vragen, neem dan voor je bezoek contact op via het contactformulier of 070-3339777.

Parkeren

Betaald parkeren is mogelijk in parkeergarage CS/New Babylon nabij het Centraal Station (Prinses Irenestraat). Een andere mogelijkheid is gebruik maken van P+R Station Ypenburg, gelegen direct naast de A12. Op P+R Station Ypenburg kun je gratis parkeren bij het Prinses Maximaplein. Met de trein ben je vervolgens in acht minuten op Den Haag CS.