Steun ons

Steun ons

Het RKD bestaat sinds 1932 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste kunsthistorische kenniscentra ter wereld. Dankzij de steun van publiek, vrijwilligers, fondsen en sponsors kunnen we onze taken voortzetten. Draag jij het RKD een warm hart toe?

Je kunt ons op verschillende manieren ondersteunen.

Steun ons

Vriend worden

De Vrienden van het RKD dragen bij aan de instandhouding, presentatie en uitbreiding van de collectie. Mede dankzij de steun van de Vrienden heeft het RKD bijzondere stukken kunnen verwerven, waaronder brieven van Piet Mondriaan en Theo van Doesburg. Daarnaast steunen de Vrienden projecten zoals het Biennial Summer Institute for Netherlandish Art voor excellente studenten van over de hele wereld en publicaties, zoals Schatten van het RKD en Wandelen over de Utrechtse stadswal.

Header

Over de Vrienden

Vrienden van het RKD profiteren van speciale voordelen.

Vriend worden

Meld je aan als Vriend van het RKD.

Steun ons

Schenken en sponsoren

Schenkingen van elke omvang zijn van harte welkom. Met een schenking kan het RKD belangrijke aankopen en activiteiten realiseren. Het RKD is een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling), wat betekent dat de schenker optimaal kan profiteren van de fiscale voordelen van de Geefwet. Schenken kan eenmalig of periodiek.

Archieven

Schenken

Je kunt eenmalig of periodiek schenken aan het RKD. Lees meer over de mogelijkheden!

Doneer eenmalig

Je kunt ons steunen door eenmalig een geldbedrag te doneren. Elke bijdrage is welkom.

Verrijk de collectie!

Wil je een archief of ander materiaal schenken? Selecteer dan de optie 'Schenking voor collectie RKD' in het contactformulier.

Steun ons

Crowdsourcing

Het RKD roept regelmatig de hulp in van het publiek via crowdsourcing, bijvoorbeeld bij digitaliseringsprojecten. Vele handen maken licht werk. Ook meehelpen? Op deze pagina vind je een overzicht van de lopende projecten.

Naar crowdsourcing

Steun ons

Fondsen

Vele fondsen hebben de afgelopen jaren bijgedragen aan door het RKD geïnitieerde projecten, publicaties, aankopen en activiteiten. Hun bijdragen zijn een onmisbare schakel in de realisering van de missie van het RKD: kennis, onderzoek en informatie over de kunst van de Nederlanden in internationale context wereldwijd toegankelijk maken voor musea, wetenschap en publiek.