RKD Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis

Over het RKD

Het RKD is het kennisinstituut op het gebied van beeldende kunsten van de Nederlanden en maakt kennis, onderzoek en informatie wereldwijd toegankelijk voor musea, wetenschap en publiek

 

Over het RKD

Welkom op het RKD

Het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis is een van de belangrijkste kunsthistorische kennisinstellingen ter wereld. Het instituut verzamelt, beheert, onderzoekt en presenteert een unieke rijkscollectie, waaronder meerdere databases, honderden archieven en 's werelds grootste bibliotheek met betrekking tot beeldende kunst van de Nederlanden in internationale context, van de late middeleeuwen tot heden.

Bekijk de video

Over het RKD

Geschiedenis

Lees meer over ruim 90 jaar historie van een instituut.

Bezoek het RKD

Praktische informatie, zoals openingstijden en routebeschrijving.

Vrienden

Steun ons door je aan te melden als Vriend van het RKD!

Over het RKD

Samenwerkingen

Als kennisinstituut bevordert het RKD onderzoek naar de beeldende kunst van de Nederlanden, zelfstandig en in samenwerking met derden, zoals musea, erfgoedinstellingen, universiteiten en particuliere instellingen. Ook veilinghuizen, galeries, kunsthandels, zelfstandig onderzoekers, vakspecialisten, verzamelaars en particulieren op zoek naar kunsthistorische informatie maken veelvuldig gebruik van de beschikbare collectie en expertise. 

Over het RKD

Vacatures

Werken bij het RKD!

Pers

Meer weten? Neem contact op.

Missie en visie

Benieuwd naar onze missie?

Over het RKD

Publieksfunctie

Naast een collectie- en onderzoeksfunctie vervult het RKD een publieksfunctie. De analoge collectie is te raadplegen in de studiezaal van het RKD, een deel is online beschikbaar. De aanwezige kennis wordt gedeeld en verspreid in de vorm van medewerking aan tentoonstellingen en publicaties en door het organiseren van symposia, lezingen en andere activiteiten. Het publiek wordt over deze activiteiten geïnformeerd via de website, nieuwsbrieven, persberichten en social media.