Drs. Lisanne Jacobs

Breitner

Hoofd Service & Publiek


E: jacobs@rkd.nl 
T: 070 3339702
 

Medewerker RKD  Lisanne Jacobs


Curriculum vitae en werkzaamheden

Lisanne Jacobs studeerde Kunstgeschiedenis aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (tegenwoordig: Radboud Universiteit).

Vanaf januari 2019 is zij hoofd Service & Publiek van het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis. Daarvoor was zij als manager marketing en communicatie van Maas theater en dans vanaf de oprichting in 2013 verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het publiciteitsbeleid van dit gezelschap en het Maaspodium.

De periode ervoor had zij haar eigen communicatiebureau voor de culturele sector, Bureau 28B, waar onder meer de dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam, Theatergroep DOX en RO Theater tot haar opdrachtgevers behoorden. Van 2007 tot 2011 was zij hoofd publiciteit en externe betrekkingen van O.T. Theater en Opera O.T. Daarvoor werkte zij als medewerker communicatie voor diverse (culturele) organisaties, waaronder het Nationaal Archief, Stichting InterArt en Claire Beke – Communicatie in Cultuur. Na haar afstuderen was zij als wetenschappelijk onderzoeker verbonden aan het destijds opstartende MuZIEum, museum over zien en niet zien.

De vertaalslag van artistieke en/of wetenschappelijke inhoud naar publiek is in al haar functies een rode draad.