Didie Schackman

Breitner

Marketeer


E: schackman@rkd.nl
T: 070 3339777


 


Curriculum vitae en werkzaamheden

Didie Schackman studeerde communicatie- en informatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit Tilburg (nu Tilburg University). Sinds 1 januari 2024 is zij als marketeer verbonden aan het RKD binnen de afdeling Service & Publiek. Daarvoor werkte zij ruim zeven jaar als zelfstandig adviseur marketing, digital media en communicatie voor verschillende opdrachtgevers in het culturele en commerciële veld zoals Radboucumc, Fairtrade Nederland en Sanoma Media.

De periode ervoor werkte zij als marketing en communicatie manager voor Philips, Design Academy Eindhoven en NOC*NSF. Van 2008 tot 2011 was zij eigenaar van Didie Lifestyle Communications en was zij actief voor Wegener, Arnhem Mode Biënnale en diverse lifestyle merken. Daarvoor was zij verantwoordelijk voor de marketing bij Brunotti Europe en accountmanager bij L’Oréal. Tijdens en na haar gymnasium werkte ze freelance voor verschillende tijdschriften en kranten.

Naast haar functie bij het RKD verricht Didie momenteel promotieonderzoek met als thema de canonvorming van het Nederlands Modernisme.