RKD Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis

Vacature: Stagiair Dirk Valkenburg

 

Het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis maakt de beeldende kunsten van de Nederlanden in internationale context wereldwijd toegankelijk voor musea, wetenschap en publiek. Als ondernemend kennisinstituut bouwt het RKD aan de realisatie van een nieuw, ook digitaal, Huis voor de Kunstgeschiedenis. Het RKD beheert miljoenen afbeeldingen van kunstwerken, honderden archieven van kunsthandelaren en kunstenaars, honderdduizenden kunstboeken en veilingcatalogi en genereert anderhalf miljoen bezoekers via de website. 


Voor voorbereidingen van het samenstellen van een oeuvrecatalogus van de schilderijen en tekeningen van Dirk Valkenburg (1675 - 1721) zoekt de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling één of meerdere:

Stagiair(s) Dirk Valkenburg

16-24 uur per week

 


Jij bent:

  • Een derdejaars BA-student of een MA-student kunstgeschiedenis met kennis van Oude Nederlandse Schilder en/of Tekenkunst die ervaring wil opdoen met het uitvoeren van kunsthistorisch onderzoek en het digitaal ontsluiten en publiceren van onderzoeksresultaten. 

Werkzaamheden:

  • Uitvoeren van herkomstonderzoek;
  • Bijeenbrengen en verwerken van relevante literatuur;
  • Mogelijk identificeren van onderwerpen en portretten;
  • Het (leren) verrichten van vergelijkend stilistisch onderzoek.

We verwachten een zelfstandige houding. Je bent nauwkeurig, digitaal vaardig en nieuwsgierig en beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed. 


Het RKD biedt:

De stage wordt beloond met een maximum van € 350 bruto per maand bij een volledige werkweek. De stageperiode begint op 5 februari 2024 en duurt minimaal 3 maanden en maximaal 6 maanden. Tijdens je stage is er ruimte om te werken aan individuele leerdoelen en je kunt rekenen op een goede begeleiding en het meedraaien in een actief stageprogramma. Tijdens de leertijd heb je nauw contact met collega’s en andere RKD-stagiairs en word je betrokken bij activiteiten van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling.

Het RKD is ervan overtuigd dat een verscheidenheid aan achtergronden en opvattingen ook ons instituut ten goede komt. We bouwen aan een personeelsbestand dat een afspiegeling is van onze samenleving, bestaande uit mensen met verschillende afkomst en vaardigheden die elkaar versterken. Vacatures staan open voor iedereen die zich in het profiel herkent.


Interesse?

Stuur dan je cv en korte motivatie naar: pz@rkd.nl o.v.v. Stage Dirk Valkenburg vóór 12 januari 2024. Heb je nog een vraag, mail dan naar Sabine Craft-Giepmans (craft@rkd.nl).