Stand van zaken: RKD Research

RKD Research

Met de lancering van RKD Research zijn er nóg meer mogelijkheden voor digitaal kunsthistorisch onderzoek. Eind 2023 zijn miljoenen extra data online gekomen. Elke week worden er verbeteringen doorgevoerd. In dit bericht vind je de laatste stand van zaken wat betreft RKD Research.

Zoeken in de databases

  • Het is weer mogelijk om in alle databases tegelijk te zoeken.
  • De koppelingen tussen de databases worden stapsgewijs verbeterd.
  • De detailpresentaties van de verschillende databases worden steeds completer. De detailpagina’s van RKDartists, RKDlibrary en RKDexcerpts uitgebreid door het toevoegen van velden en zoekfilters.
  • In RKDartists is het kaartje zichtbaar met de geboorteplaats, plaatsen van werkzaamheid en sterfplaats.
RKD Research visual search

Afbeeldingen

  • De meeste afbeeldingen zijn voor iedereen te downloaden op lage resolutie. Met een RKD Research abonnement kun je de afbeeldingen ook op hoge resolutie downloaden. Gebruik hiervoor de downloadknop.
  • Er komen steeds meer afbeeldingen beschikbaar. Een aanzienlijk deel van de afbeeldingen moet eerst door een AVG controle voordat ze getoond kunnen worden. Deze afbeeldingen zijn al wel op de studiezaal van het RKD te bekijken.
  • Bij RKDtechnical ontbreken de afbeeldingen en zijn de pdf’s niet beschikbaar.

RKDarchives

  • RKDarchives is online beschikbaar. Er kan in deze database gezocht worden via het drop down-menu naast de zoekbalk. Scans van inventarisnummers worden zichtbaar na dubbelklikken op de omschrijving van het stuk. Ook de gedigitaliseerde archieven zijn weer voor iedereen online in te zien. 

We vragen iedereen om begrip voor onvolkomenheden tijdens de transitie. Er wordt hard gewerkt om deze problemen op te lossen. Mocht je vastlopen met een urgente onderzoeksvraag, neem dan contact op. De data zijn niet verdwenen, maar worden stapsgewijs in de eerste helft van 2024 toegevoegd. Ook wordt gewerkt aan het verfijnen van de zoekfunctie, zodat RKD Research wel optimaal gaat functioneren.