Bénine Buijze (BA)

Breitner

Event manager


E: buijze@rkd.nl
T: 070 3339738


benine-buijze

Curriculum vitae en werkzaamheden

Bénine Buijze voltooide haar BA Liberal Arts & Sciences in 2013 aan Amsterdam University College waar ze zich verdiepte in geschiedenis, filmwetenschappen, maar vooral kunstgeschiedenis. Haar interesse voor het toegankelijker maken van musea voor een breed publiek was gewekt en na haar bachelor volgde ze vakken van de master Museums and Collections aan de Universiteit van Leiden.

Tijdens haar studie liep Buijze stage bij Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en International Film Festival Rotterdam (IFFR). In een tussenjaar deed Buijze een werkervaringsstage op de afdeling Marketing & Communicatie bij Museum Boijmans Van Beuningen, waar zij later publieksonderzoek zou gaan doen.

Na haar studie ging Buijze als zzp’er aan de slag bij musea en culturele evenementen, waaronder International Film Festival Rotterdam, Rotterdamse Dakendagen, Oerol en de Nationale Museumweek.

Vanaf oktober 2022 is Buijze werkzaam als Event manager bij het RKD, waar ze zich met de afdeling Service & Publiek bezighoudt met het vergroten van draagvlak en bereik voor de activiteiten en onderzoeken van het RKD.