Herkomstonderzoek cultuurgoederen WO II

Information

Date
Location
RKD - Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis
Veilingcatalogus

Op donderdag 28 maart wordt speciaal voor beginnende herkomstonderzoekers een inspirerende bijeenkomst gehouden over onderzoek naar cultuurgoederen uit de periode 1933-1945. Herkomstonderzoekers met geen of weinig ervaring maken kennis met alle aspecten van dit werkveld.

Basistechnieken

Het programma is gevuld met plenaire sessies en praktische  workshops. De basistechnieken voor herkomstonderzoek komen aan bod en er wordt in groepjes aan een casus gewerkt. Aan de hand van (kunst)historische bronnen leren de deelnemers de herkomstgeschiedenis van een object te reconstrueren. Relevante archieven en actuele (technische) ontwikkelingen worden toegelicht met als doel herkomstonderzoekers op weg te helpen met onderzoek.

Aanmelden

De organisatie van de dag is in handen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in samenwerking met het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, het Nationaal Archief en het CBG Centrum voor Familiegeschiedenis. Het programma wordt binnenkort bekendgemaakt. Aanmelden kan via onderstaande link. Er is ruimte voor maximaal 40 personen, maximaal 2 personen per instelling. Voor studenten wordt een beperkt aantal plekken vrijgehouden. 

Algemene informatie

  • Wanneer: donderdag 28 maart 09:30-17:15 uur
  • Locatie: RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Prins Willem-Alexanderhof 5, Den Haag
  • Aanmelden

N.B: Het programma is bijna identiek aan de Dag van het Herkomstonderzoek: cultuurgoederen 1933-1945 die de RCE op 12 april 2023 organiseerde. Gezien de grote belangstelling voor dit onderwerp vragen wij alleen nieuwe deelnemers zich aan te melden.