Kunsthistorisch onderzoek

Gezicht bij de Geestbrug, Johan Hendrik Weissenbruch

Nieuwsgierig naar een kunstwerk in je bezit? Wil je meer weten over de kunstenaar, stijl of stroming en de periode waarin het is gemaakt? Of heb je misschien een brief of archiefstuk van een kunstenaar waar je meer over wilt weten? Je kunt het onderzoek laten uitvoeren door één van onze specialisten.

Kunsthistorisch onderzoek

Het verrichten van kunsthistorisch onderzoek start met één uur onderzoek en kost € 165 per uur (inclusief 21% btw). Het onderzoek gebeurt aan de hand van één of meerdere afbeeldingen. Het onderzoeksresultaat ontvang je in de vorm van een digitaal verslag. De mededelingen die het RKD verstrekt over kunstwerken zijn het resultaat van kunsthistorisch onderzoek van één of meerdere medewerkers en kunt u niet als expertise beschouwen. Het RKD doet geen uitspraken over de waarde van kunstwerken. Ga voor taxaties naar een veilinghuis, kunsthandelaar of zelfstandig taxateur.

Je kunt een verzoek indienen via onze webshop. Voeg hierbij een digitale afbeelding toe (minimale resolutie voor afbeeldingen bij het aanvraagformulier: 300 dpi, of 1200 x 1700 pixels), met daarbij alle gegevens die je tot je beschikking hebt (materiaal, maten, signatuur, herkomst en dergelijke). Heb je nog vragen? Stuur een bericht via het contactformulier.

Verwacht je regelmatig onderzoeksuren af te nemen? 

Kies dan voor één van onze strippenkaarten. We bieden twee opties:

  1. Strippenkaart Onderzoeksuren standaard 10 uur
    € 1.600 inclusief btw (€ 1.322,31 exclusief btw).
  2. Strippenkaart Onderzoeksuren intensief 20 uur
    € 3.000 inclusief btw (€ 2.479,34 exclusief btw).