Beeldmateriaal aanvragen

Beeldmateriaal

Via RKD Research kun je beeldmateriaal downloaden in lage resolutie, en met een RKD Research abonnement ook in hoge resolutie. Het gaat dan om afbeeldingen uit RKDimages en RKDimages Lite. Ook kunnen onder bepaalde voorwaarden scans worden aangevraagd van beeldmateriaal in de archieven en bibliotheek.

Fotoverantwoording

Wanneer het beeldmateriaal wordt gebruikt voor publicatie is de aanvrager gehouden onderstaande bronvermelding in de directe nabijheid van de gepubliceerde afbeelding te plaatsen of in een fotoverantwoording op te nemen: RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Den Haag.

Scans

Scans uit boeken, tijdschriften of van archiefmateriaal kunnen worden aangevraagd via dit formulier. Je ontvangt dan een scan van 300ppi. De kosten zijn € 31,50 per scan. De levertijd is drie tot vier weken na betaling. Bij een spoedbestelling ontvang je de scan binnen drie werkdagen na betaling. Bij een groot formaat wordt de afbeelding geleverd op een formaat groter dan 300ppi A4 formaat, bijvoorbeeld voor een blow-up. Een spoedbestelling en/of groot formaat scan kost € 77,50.

Auteursrecht

Klanten van het RKD zijn zelf verantwoordelijk voor het regelen van rechten bij verspreiding of herpublicatie van de afbeeldingen. Indien er auteursrecht op het werk berust, is voor het gebruik ervan toestemming nodig van de rechthebbende. Voor meer informatie over auteursrecht, zie deze pagina.

Voor vragen kun je contact opnemen met het RKD via het contactformulier.