Lancering van de RKD Study Frans Hals and his workshop

Informatie

Datum
Locatie
RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis
Frans Hals, Portrait of a man with a slouch hat, Kassel, Museumslandschaft Hessen Kassel, Gemäldegalerie Alte Meister, photo: Ute Brunzel

Op donderdag 4 juli vieren we de officiële publicatie van prof.dr. Claus Grimms uitgebreide digitale monografie en catalogue raisonné over Frans Hals. 

Frans Hals geldt als een van de belangrijkste Hollandse meesters uit de zeventiende eeuw. De Haarlemse schilder werd vooral bekend door zijn treffende portretten, kleurrijke genrevoorstellingen en grote schuttersstukken, maar ook vanwege de enorme invloed die hij had op kunstenaars in de negentiende en vroege twintigste eeuw, evenals op de ontwikkeling van de moderne schilderkunst in het algemeen.  

Het eerste deel van de RKD Study Frans Hals and his workshop bestaat uit drie monografische hoofdstukken over het leven, werk en de receptie van Frans Hals, en is gepubliceerd in december 2023. Op 4 juli zal het tweede en laatste deel worden gepresenteerd. Dit betreft een uitgebreide catalogue raisonné van alle schilderijen die door Frans Hals en zijn assistenten zijn gemaakt, inclusief kunstwerken die alleen gedocumenteerd zijn middels kopieën of prenten, schilderijen met minder eenduidige toeschrijvingen en moderne imitaties. 

Algemene informatie

Wanneer: Donderdag 4 juli 2024, 13.30-18.00 uur 
Waar: RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Prins Willem-Alexanderhof 5, Den Haag 
Tickets: Deelname is gratis, reserveer je plaats hier
Voertaal: Engels 
Programma: Download hier het voorlopige programma