Expert Meeting Rembrandt Reunited

Informatie

Datum
Locatie
The Nivaagaard Collection in Nivå, Denmark
Expert meeting Rembrandt Reunited Nivaagaard

Op 2 september 2024 vindt bij The Nivaagaard Collection in Nivå, Denemarken een exclusieve bijeenkomst van experts plaats, ter gelegenheid van de opening van de langverwachte focustentoonstelling Rembrandt Reunited. Tijdens deze expert meeting komen twee portretten door Rembrandt voor de eerste keer in meer dan twee eeuwen samen: Portret van een 39-jarige vrouw uit de Nivaagaard Collectie en haar gespeculeerde pendant Portret van een 40-jarige man uit het Metropolitan Museum of Art in New York.

Onderzoek door een internationaal team van kunsthistorici en technische experts heeft zich gericht op de vraag of deze meesterwerken pendanten zijn. Meer over het onderzoek vind je in ons eerder gepubliceerde artikel. Nu nodigen we de academische gemeenschap uit om de resultaten van nieuw technisch en kunsthistorisch onderzoek van beide werken te bekijken en voor het eerst deze portretten naast elkaar te bekijken. We verwachten een boeiende dialoog bij de schilderijen in het museum. 

Sprekers zijn Angela Jager (RKD) en Jørgen Wadum (Nivaagaard/WATS), de projectleiders, en de leden van het onderzoeksteam, Silvia Centeno en Doherty Mahon (The Metropolitan Museum of Art), Aoife Daly (Dendro.dk), Gianluca Pastorelli (Statens Museum for Kunst) en Camilla Perondi (Art +Image). Keynote lezingen worden verzorgd door Petria Noble (Rijksmuseum) en Jaap van der Veen (Independent Scholar).

Download hier het volledige programma.